Blog

Wat kost een website?

Wat kost een website?

Wanneer mensen contact opnemen met ons voor een blog of website, hebben ze één hoofdvraag.

Hoeveel gaat dit kosten?


Het is ook begrijpelijk dat men deze vraag stelt. Degenen die onder ons niet rijk of beroemd zijn, hebben een beperkte hoeveelheid geld en dat geld willen we op de meest efficiënte manier uitgeven. We zijn meer behoedzaam wanneer het aankomt bij het betalen van iets ontastbaars zoals een website. Je kan het namelijk niet vasthouden, dus wat zou het nou werkelijk waard zijn?


De kosten voor het werk van een webdesign varieert enorm. Je kan het aan 10 verschillende designers vragen en 10 totaal verschillende bedragen ontvangen, variërend van een paar honderd euro’s tot aan een paar duizend euro’s.


Hoe bepaal je nu welk bedrag je bereid bent om te betalen?


Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden
1. De componenten en kenmerken die je nodig hebt.
Veronderstel nooit dat jouw behoeften ‘’simpel’’ zijn of goedkoper horen te zijn dan de standaardtarief van de designer. Sommige dingen lijken makkelijk, maar kunnen erg ingewikkeld zijn of juist andersom. Jouw website kan uit een enkele pagina bestaan. Dit wil echter niet zeggen dat het ook goedkoper hoeft te zijn dan een website met 5 of zelfs 100 pagina’s.
Designers bepalen hun prijs namelijk niet door de hoeveelheid tijd dat een project in beslag neemt. Een dokter kan een snee binnen 10 minuten hechten, maar dat wil niet per definitie zeggen dat er kennis, vaardigheden of precisie in gebreke is gelaten. Dit geldt eveneens voor designers. Het toevoegen van forums, ecommerce, opt-ins, memberships en andere functionaliteiten op maat zal dus ook meer geld gaan kosten.


2. De bekwaamheid van je designer.
Natuurlijk kan je een website voor 150 euro krijgen. Helaas zal dit niet hetzelfde kwaliteit hebben als een website ter waarde van 1500 euro. Je kunt het vergelijken met een fiets en een Lexus. Beiden zullen je naar de plaats van bestemming brengen, maar de één is overduidelijk beter dan de ander.
Designers die meer rekenen, verstrekken je met expertises die je niet voor een koopje kan krijgen en in de meeste gevallen zullen de baten de kosten overstijgen.3. Hoe veeleisend je bent als klant.
Hoe vaker je een designer mailt of belt, des te meer tijd je in beslag neemt voor de designer. Dit zal je uiteraard meer gaan kosten.


Hoeveel zou je dus moeten betalen?
Aan de hand van de onderstaande vragen kan je een prijs hanteren voor je website.


Voor Blogs:
Wat is het doel van mijn Blog?
Als je blog bedoeld is om alleen foto’s en video’s met je familie te delen en er geen geld mee te willen verdienen, dan is het verstandig om niet meer dan een paar honderd euro te betalen voor de design. Maak je echter duizenden euro’s per jaar door je blog en moet het specifieke handelingen verrichten voor de bezoekers, dan is het aan te raden om je budget te verhogen.


Wat voor profijt kan een professioneel design mij leveren?
Of je nou betere adverteerders wilt aantrekken of gekenmerkt wilt worden op populaire websites, een professionele blog zal altijd een standaard blog overtreffen. Als je weet dat het uitgeven van € 2000,- je volgend jaar 5 tot 6 keer dat bedrag kan opleveren, is het dan niet logisch om dat geld eraan uit te besteden?


Moet ik dit uitbesteden?
Veel bloggers besluiten uiteindelijk om zelf het design van hun website te ontwikkelen om zo geld te kunnen besparen. Wanneer ze dat doen, dan zie we één van de volgende resultaten:


•    Ze besteden uren om erachter te komen hoe alles werkt, maar uiteindelijk ziet het resultaat er afschuwelijk uit.
•    Ze besteden uren om erachter te komen hoe alles werkt, maar raken gefrustreerd en besluiten om het alsnog te laten uitbesteden.
•    Ze besluiten om direct een goedkopere designer in te huren, maar huren  uiteindelijk Akina Technology in om de problemen te herstellen.


Het enige wat wij in dat soort situaties zien is verspilde tijd, geld en moeite. Als je een blogger bent, focus je dan ook op het bloggen. Er is geen schande in het laten uitbesteden van werk waar je zelf niet veel mee kan.


Wat je zou moeten uitgeven:
Een bedrag variërend van een paar honderd tot een paar duizend euro, afhankelijk van de meerwaarde dat je krijgt voor een betere design. Over het algemeen is het aan te raden om niet meer dan 5000 euro uit te besteden aan een blogdesign, tenzij je erg specifieke wensen hebt.


Voor zakelijke websites:
Hoe belangrijk is het om een website te hebben voor mijn bedrijf?
We leven in de 21e eeuw en meer dan 85% van de internetgebruikers doet onderzoek naar producten en diensten alvorens ze een aankoop doen. Als je zaak geen website heeft, ongeacht het werk wat je verricht of het aantal werknemers dat je in dienst hebt, zullen de mensen je minder serieus nemen. Echter, het hebben van een lelijke of ouderwetse website zal de reputatie van je website ook niet ten goede doen.


Wat je zou moeten uitgeven:
Voor zakelijke webdesigns is het moeilijker om een prijs vast te kunnen stellen, omdat er veel meer factoren zijn om rekening mee te houden. Je kunt dus daarom bij een professionele website rekenen op prijzen vanaf duizend euro. Alles wat daaronder ligt zal waarschijnlijk ten koste gaan van de kwaliteit.